En schizofrens dagbok - livspusslet för en splittrad/överambitiös student

onsdag 25 mars 2009

Sådär, nu har jag varit hemma drygt två månader. Hade en hel del att ta tag i efter att ha satt "mitt riktiga liv" på vänt i fyra månader... och nu känns det faktiskt som att saker börjar falla på plats.

Jag har längtat efter att komma igång med skrivandet, och hoppas jag kan få upp en regelbundenhet nu. Att få ner ens tankar på pränt blir ju en process för att konkretisera, urskilja, manifestera...

För ett par veckor sen började jag mitt nya extrajobb, ett kontorsjobb på ett stort företag genom ett välkänt student-bemanningsföretag. Att faktiskt ha en inkomst efter att ha hankat mig fram på CSN-pengar plus sporadiska extraintäkter ska bli riktigt skönt - och att komma in i ett nytt jobb-gäng i en spännande företagsmiljö ser jag också fram emot, mycket! Ett par dagar i veckan kommer det bli, och även över sommaren. Helt perfekt.

Jag kommer antagligen flytta från Hägerstensåsen till Solna inom kort. Behöver spara in på hyran, och den nya stora ettan kommer kännas mindre ödslig än denna 42 kvm's tvåa där det spökar från två avslutade förhållanden. Jag trivs jättebra i området, och kanske kommer jag tillbaka till de här krokarna - men det är dags att gå vidare. Håller tummarna för att bytesansökan som går genom en av de större hyresvärdarna blir godkänd inom de närmsta dagarna.

Mycket av min tankeverksamhet går åt mina "projekt" just nu. Har precis lagt ut en marknadsundersökning för en affärsidé (som känns jättespännande och har fått mycket positiv respons av möjliga kunder och partners!) om "Tilltugg på krogen" - kolla gärna in den på http://enkat.notlong.com - och min Alla Kan Jonglera-verksamhet skulle jag åtminstone vilja få upp en schysst hemsida till inom kort. Jag har engagerat mig och nätverkat en hel del med framförallt www.fest.se - ekonomföreningen på Stockholms Universitet, och mött massa spännande kontakter både där och på SU Innovation.

På fredag ska jag dessutom för första gången utföra ett betalt översättningsjobb svenska-japanska! Hur kul som helst att det äntligen lönar sig rent konkret med 5-6 års sammanlagda studier i språket!

Det får räcka för den här gången. Hellre kortare och oftare än tvärtom, va? Glöm inte att kolla in/adda mig på www.twitter.com/niclasj förresten.

Tills nästa gång, vänligen
//Niclas

blog comments powered by Disqus